Aegon aandelen

Veel beleggers en beginnende beleggers zullen Aegon wel kennen. Het is een oude rot op de AEX en al heel erg lang vertegenwoordigd.

Het kopen van Aegon aandelen werd altijd gezien als robuust en met weinig risico’s. Ze werden dan ook vooral door beginnende beleggers gekocht en mensen die meer zekerheid wilde met hun investering. Jarenlang werkte dit dan ook op deze manier en er was geen vuiltje aan de lucht. Zie ookAegonaandelenkopen.com voor meer informatie over dit onderwerp. Het was een goede investering, dat stond vast.

De crisis speelde ook Aegon parten

Het ging dus jarenlang goed met Aegon en alles leek in orde, tot het jaar 2007 aan brak, de crisis bereikte ook Nederland en Aegon zou hard geraakt gaan worden. In 2007 viel het allemaal nog mee, maar de echte klap kwam in 2008 toen het aandeel in 1 klap 62% minder waard werd. In 2009 volgde nog ene klap van 33% en moest de Nederlandse overheid zelfs het bedrijf redden met een hele grote lening. Als je dus in 2006 of begin 2007 aandelen had gekocht en je had deze in 2009 nog steeds in je bezit, waren deze dus 95% in waarde gedaald ten opzichten van 2007 ! Dat was een flinke klap en schudde de hele beleggers wereld weer even wakker. Het altijd veilig geachte Aegon bleek ineens niet zo’n veilige belegging meer. Duizenden mensen waren alles kwijt.

Dit is dus het risico van aandelen kopen, er blijft altijd risico, hoe klein ook. Bij sommige bedrijven neem je bewust een risico, het rendement is dan ook vaak groot als het goed gaat. Bij Aegon was dit absoluut niet het geval, en toch ging het ook daar mis. Natuurlijk gebeurde dit bij nog veel meer bedrijven. Neem bijvoorbeeld ING, daar waren beleggers alles kwijt en dat is nooit meer terug gekomen. Aegon heeft zich in de jaren na 2009 gelukkig wel hersteld. Eerst werden de staatsleningen terug betaald en daarna herstelde het bedrijf toch wel voorspoedig.

De beleggers kwamen terug en het aandeel herstelde zich. In 2012 steeg de aandelen koers ook weer gestaag en dat zorgde voor nog meer terug gewonnen vertrouwen bij beleggers.

Aegon aandelen zijn weer populair

En zo is het vandaag de dag eigenlijk nog steeds. De meeste beleggers zien Aegon weer als een sterke en solide investering en kopen weer gretig Aegon aandelen. Of het in de toekomst weer mis kan gaan is gissen, ook zullen we niemand aansporen om Aegon aandelen te gaan kopen, maar het ziet er in ieder geval weer beter uit als de situatie een aantal jaar eerder.