Gouden munten kopen

Posted by admin at november 30, 2016

Category: beleggen

Wist u dat gouden munten gemakkelijk verhandelbaar zijn? En dan hebben deze munten ook nog eens een aantal grote voordelen. Stel u heeft wat spaargeld wat u op een goede manier wilt investeren, gouden munten aanschaffen is dan een prima en vooral veilige keuze. Vergelijken we het met beleggen dan is de aanschaf van goud vele malen veiliger en het is ook waardevast. Kijken we hoe de goudprijs zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld dan zien we dat deze de laatste zes jaar met maar liefst vierhonderd procent is gestegen, dit mogen we dus gerust waardevast noemen. Nu kunt u ook gaan beleggen in fondsen die goud aankopen, hoewel u hiermee ook investeert in goud is dit toch wezenlijk anders. Met gouden munten koopt u fysiek goud aan, dit kunt u veilig opbergen en ten aller tijde inwisselen voor contact geld. Gouden munten kunnen niet zoals beleggingen in goud gaan crashen waarna blijkt dat uw investering weinig tot niets meer waard is. Zet u uw geld op een spaarrekening dan moet u vaak voor een hoog rendement het geld een aantal jaren vastzetten, dit is bij fysiek goud niet het geval en dit kunt u inwisselen voor contant geld wanneer u maar wenst. Daarnaast zullen er geen banken te vinden zijn die u een rendement van vierhonderd procent uitkeren.

Gouden munten zijn gemakkelijk aan te schaffen

Bent u ook overtuigd geraakt van de investering in goud en wilt u ook gouden munten aanschaffen dan kan dit zeer eenvoudig. Tegenwoordig zijn er al webshops waar u met enkele klikken met de muis de munten kunt gaan kopen, de levering is snel en afrekenen kan veilig met onder andere iDeal. Als u wilt starten met beleggen en u heeft hier geen ervaring mee dan is het wel bijna noodzakelijk om eerst een cursus te gaan volgen, dit is bij de aanschaf van goud niet het geval. U koopt de gouden munten en bergt deze veilig op, daarna wisselt u deze in als de goudprijs gunstig is of als u contant geld nodig heeft. Gouden munten zijn dus zeer gemakkelijk verhandelbaar en het is een veilige investering.

Gouden munten kopen vervolg

28 januari 2016 Geschreven door admin
Goud betovert de mensen al sinds jaar en dag. De kleur, de glans, goud heeft iets magisch en is mooi om te zien. Er zijn hele oorlogen gevoerd met goud als inzet, zo belangrijk is het edelmetaal voor ons mensen. Niet voor niets wordt het edelmetaal ook veel gebruikt om sieraden of mooie trouwringen. In sommige tijden, en eigenlijk nu nog steeds, werd de rijkdom van een man gemeten aan de hoeveelheid goud waarmee zijn vrouw was bekleed. En geef toe, gouden sieraden op een mooi gebruinde huid kunnen een lust voor het oog zijn. Naast sieraden wordt goud natuurlijk ook gebruikt in de financiële wereld, als ruilmiddel en als belegging.

Beleggen in gouden munten

Meestal krijgt u hetgeen waarin u belegt niet fysiek in handen. Dat ligt anders als u gaat beleggen in gouden munten. Het voordeel daarvan is dat gouden munten goed verhandelbaar zijn en bovendien is het leuk om de gouden munten te voelen en te bekijken. Investeren in goud is verstandig omdat de waarde van goud uiteindelijk alleen maar zal stijgen omdat het edelmetaal steeds schaarser zal worden maar tegelijkertijd zeer gewild. In de wereldwijde economie begint goud ook een steeds belangrijkere rol te spelen. De centrale banken van veel landen kopen steeds vaker goud in om hun reserves en risico te spreiden. Over het algemeen blijft de koers van goud redelijk stabiel, ook in economisch mindere tijden, dus ook in die zin is goud een verstandige keuze om in te beleggen. Naast gouden munten kunt u natuurlijk ook goudbaren kopen als investering. Een baar goud vertegenwoordigt natuurlijk meer waarde dan een gouden munt en is interessant als beleggingsobject als u echt grote bedragen gaat beleggen. Laat u in iedere van tevoren goed informeren als u besluit om in goud te gaan beleggen.

Sorry, comments are closed for this item.