Hoe kun je je vermogen het beste beleggen?

Posted by admin at augustus 3, 2016

Category: beleggen

Met de huidige spaarrente is het nauwelijks nog de moeite waard om te gaan sparen. Op veel rekeningen krijg je nog nauwelijks 1% (vaak veel minder) spaarrente, wat betekent dat je tegoed niet snel zal groeien.
Als je over een leuk vermogen beschikt vraag je je wellicht af hoe je dit kunt laten groeien. Een goede manier van vermogensgroei is door middel van beleggen.
Beginnen met beleggen kan een hele opgave zijn. Zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. In dit artikel geven we je drie tips over hoe je je vermogen het beste kunt beleggen, zodat de kans op winst groot is. Voordat we deze drie tips geven, zetten we ook kort de risico’s uiteen.

Risico’s van beleggen
Beleggen is minder zeker dan sparen. Dat moet wel gezegd worden. Wie belegt loopt het risico om een deel of een volledig vermogen te verliezen. Dit klinkt zwaar op de hand, maar valt in de praktijk wel mee. Je kunt hier immers zelf veel controle op uitoefenen. Hoe hoger het rendement, hoe groter ook de kans dat je meer geld gaat verliezen. Wil je op safe spelen in je beleggingen? Beleg dan vooral in kleine rendementen en houd controle over je beleggingen door ze op tijd te verkopen. Wie het helemaal op safe wil spelen, kan altijd een vermogensbeheerder raadplegen of instappen in een beleggingsportefeuille van de bank.

Beleggen in goud
Grondstoffen zijn een populair beleggingsinstrument. Dat heeft ermee te maken dat je ze vrij eenvoudig kan aanschaffen en bepaalde grondstoffen enorm waardevast zijn. In dit expliciete voorbeeld noemen we goud, omdat goud haar waarde nauwelijks heeft verloren. De afgelopen jaren is de goudprijs aan één stuk door blijven stijgen en zijn mensen die destijds in goud hebben geïnvesteerd hier enorm rijk door geworden.
Goud koop je in baren. Deze krijg je niet zelf in huis, maar er wordt een certificaat uitgegeven. Wanneer de prijs zodanig is verhoogd dat je wil verkopen, krijg je de nieuwe goudprijs uitbetaald in geld.
Wie het leuker wil houden en wil combineren met een nieuwe hobby, kan gouden munten gaan sparen. Ook deze houden hun waarde.

Beleggen in aandelen
Aandelen zijn natuurlijk niet waardevast. De koersen van bedrijven schommelen dag in dag uit. Maar je kan hier wel enig zicht op krijgen door een sterke analyse te doen. Laat een bedrijf veel groei zien? Dan is het wellicht interessant om aandelen in dit bedrijf te kopen. Je koopt dan een stukje medezeggenschap in het bedrijf. Het doel is om de aandelen van de hand te doen als ze meer waard zijn geworden.
De handel in aandelen is niet zeker. Je moet ook het nieuws goed in de gaten houden, want door de actualiteiten kan er veel veranderen in het landschap van beleggers. Wie zich goed wil bezighouden met de handel in aandelen kan ook te raden gaan bij de bank of een cursus volgen.

Beleggen in vastgoed
Heb je een aanzienlijk vermogen over? Dan is beleggen in vastgoed wellicht een goed idee voor jou. Vastgoed kun je heel eenvoudig aan- en verkopen. Een makelaar is niet eens altijd nodig. Investeer bijvoorbeeld in huizen en verhuur deze, of beleg je geld in een vastgoedproject. Er zijn veel vastgoedprojecten waar gezocht wordt naar investeerders. Denk aan de aanbouw van een nieuw vakantiepark. Je kunt dan geld inleggen en krijgt dit na de bouw terug, met rente. Ook kun je zo beleggen in een eigen vakantiehuisje, waar je dan zelf heen gaat of dat je laat verhuren. Op die manier levert het vastgoed je meer geld op, maar houdt het ook zijn waarde vast.

Conclusie
Het mag duidelijk zijn: beleggen is een goed alternatief voor sparen, als je van je vermogen meer wil maken. Het is niet zonder risico’s, maar wie zich goed verdiept in analyses en gezond verstand gebruikt, kan veel voordeel halen uit beleggingen. Wanneer je niet zeker weet of het voor jou is weggelegd, kun je altijd meedoen aan het beleggingsfonds van je bank of je beleggingen en je vermogen uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Deze heeft veel verstand van zaken en kan jou helpen om het beste uit je vermogen te halen.

Sorry, comments are closed for this item.