Hoe werkt beleggen in Bitcoins?

Posted by admin at februari 15, 2017

Category: beleggen

atticainvest_bitcoin
Het nieuws gaat de laatste tijd weer veel over de digitale munt Bitcoin. Aan het begin van het nieuwe jaar stond de koers zelfs op een record van meer dan duizend euro. Geen slecht resultaat, zeker als je weet dat deze digitale munt al meerdere malen dood verklaard was.

De munteenheid Bitcoin

Bij de digitale munteenheid Bitcoin wordt er gebruikt gemaakt van de zogenaamde peer-to-peer technologie. De Bitcoin is de eerste munt die het gelukt is om het concept van cryptovaluta tot werkelijkheid te maken. Satoshi Nakamoto is de bedenker van de Bitcoin en hij deed dat al in 2009. De munteenheid kan gezien worden als een betaalmiddel van het internettijdperk en is volledig decentraal geregeld. De transacties gaan direct van persoon naar persoon en er is geen centrale toezichthouder die de boel controleert. Door vraag en aanbod op Bitcoin exchanges wordt de koers van deze munt bepaald.

Bitcoin wallet

De koerswaarde van de Bitcoin fluctueert enorm en dit biedt dan ook kansen voor beleggers die snel aan de slag willen. Beleggen in Bitcoins is niet alleen voor de grote jongens, want je kunt al een belegging doen vanaf 10 euro. Het is echter wel verstandig om met kleine bedragen te beginnen, want beleggen in de Bitcoin is niet hetzelfde als in een gewone aandelen.
De belegger beheert de Bitcoins in zijn of haar eigen portefeuille. Deze wordt ook wel de Bitcoin wallet genoemd. Zo een portefeuille is gratis aan te maken via softwareprogramma’s of gewoon op een website. Er zijn ook apps voor de Bitcoin beschikbaar, zodat je jouw digitale munt altijd direct bij de hand hebt. Dit geldt zowel voor Android als voor IOS telefoons.

Betaal met creditcard of IDEAL

Bij het kopen van Bitcoins kun je onder andere gebruik maken van IDEAL of een creditcard. In Nederland zijn er meerdere brokers die een goede reputatie hebben. De transactiekosten zijn vaak het laagst wanneer je gebruik maakt van IDEAL.

Bitcoin is ook een betaalmiddel

De Bitcoin kun je niet alleen gebruiken om mee te gaan beleggen, maar je kan er ook gewoon mee betalen op tientallen locaties in Nederland. Thuisbezorgd.nl accepteert bijvoorbeeld al jaren Bitcoins. Ook In Arnhem kun je inmiddels al op maar liefst 100 locaties betalen met deze digitale munt. Dit geeft jou de mogelijkheid om heel de dag alleen maar te betalen met de Bitcoin in plaats van met reguliere betaalmiddelen.

Sorry, comments are closed for this item.