Vermogensbeheer uitbesteden

Posted by admin at mei 16, 2016

Category: beleggen

Vermogensbeheer is iets erg persoonlijks. Met vermogensbeheer wil je jouw vermogen beschermen en waar mogelijk laten aangroeien. In de hoop om een beter “rentepercentage” te krijgen dan bij de bank. Natuurlijk wil je hierbij niet ongewenste risico’s lopen. Hiervoor is het belangrijk dat er op de juiste manier wordt belegd. Vermogensbeheer kan je zelf doen, maar dit kan je ook uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven of personen die jouw geld voor jou gaan beleggen. Wanneer je besluit om een vermogensbeheerder in te huren heb je twee keuzes. Zo kan je kiezen voor individueel of collectief vermogensbeheer.

Individueel vermogensbeheer voor de grote belegger

Bij individueel vermogensbeheer gaat het over het algemeen over grote bedragen. Vaak kan je pas individueel een vermogensbeheerder inschakelen vanaf €100.000. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Bij individueel vermogensbeheer wordt het vermogen van één persoon aan een beheerder toevertrouwd. Hierbij worden duidelijke afspraken gemaakt over de wijze van handelen. Zo kan je aangeven wanneer iets verkocht moet worden en welk rendement behaald moet worden. Lang niet iedereen heeft zomaar 100.000 euro tot zijn of haar beschikking en hier is dan ook een oplossing voor: collectief vermogensbeheer.

Collectief vermogensbeheer voor de kleinere belegger

Collectief vermogensbeheer is toegankelijk voor ieder budget. Een voorbeeld van collectief vermogensbeheer is een beleggingsfonds. Deze is bij banken in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Hierbij is het mogelijk om met relatief kleine bedragen deel te nemen. Dit komt omdat er veel mensen kunnen deelnemen, waardoor het mogelijk is om met kleine bedragen in te stappen.

Vermogensbeheerders vinden

In Nederland zijn er veel verschillende vermogensbeheerders. Hierbij is het natuurlijk erg belangrijk dat je kiest voor de juiste vermogensbeheerder. Je wilt uiteraard een zo hoog mogelijk rendement behalen. Maar hoe weet je nou welke vermogensbeheerder goed is en welke niet? Begin eens rond te vragen in jouw vriendenkring. Vraag ook eens collega’s en familie of zij ervaringen hebben met vermogensbeheerders. Dit is erg betrouwbare informatie omdat zij al gebruik hebben gemaakt van bepaalde diensten bij een vermogensbeheerder. Vaak is er wel iemand die jou hierover kan vertellen! Wanneer dit niet zo is zou je ook eens kunnen Googlen naar recensies. Ook dit is over het algemeen erg betrouwbare informatie, omdat recensies anoniem kunnen worden geplaatst.

Sorry, comments are closed for this item.