Online beleggen

Online beleggen met aandelen

Wanneer u aandeelhouder bent, dan bent u in principe mede-eigenaar van een bedrijf. U deelt dan als belegger ook mee in de winst en het verlies van het bedrijf. Wie begint met online beleggen leert dat het beste door met aandelen te beginnen.

Wanneer u gaat online beleggen met aandelen dan bent u de kapitaalverschaffer van dat bedrijf. U deelt mee in de winsten en de verliezen van de onderneming. De waarde van uw aangeschafte aandelen hangt van meerdere factoren af. Ondernemingen moeten zich blijven ontwikkelen in hun branche, de economische omstandigheden spelen mee, de interne organisatie moet goed geregeld zijn enzovoort. Het kan hard gaan met de koersen van aandelen, zeker in deze tijden van onzekerheid. Dat brengt risico’s en kansen met zich mee. Denk daar aan wanneer u begint met online beleggen. Bij het klassieke handelen van aandelen heeft u redelijk wat geld nodig.

Maar het kan ook anders. Wanneer u met een hefboom handelt, dan kunt u met minder inleg meer doen. U legt dan niet de complete onderliggende waarde van het aandelenpakket neer, maar slechts een deel. Hierdoor kunt u met relatief weinig gelden al inspelen op de dalingen en stijging van een flinke onderliggend pakket aan aandelen. Met CFD’s (Contracts for Difference) handelt u bijvoorbeeld aandelen met een hefboom. U wordt met dit product nog fysiek eigenaar van de aandelen, u handelt alleen de winsten en verliezen. Het mooie van deze producten is dat u simpel long en short kunt gaan tijdens het online beleggen. Wanneer u denkt dat een aandeel gaat dalen, dan kunt u daar geld op verdienen. CFD’s zijn wel risicovolle producten waar de winsten en verliezen hard kunnen gaan. CFD’s hebben een goed risicomanagement met onder andere gegarandeerde stop-losses.